Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes zöldborsófőzelék

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A zöldborsóhoz hozzáadjuk az olajat, majd párolni kezdjük. Közben többször megkeverjük, és megszórjuk a cukorral, majd tovább pároljuk.
  2. Pár perc után hozzányomjuk a fokhagymát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és tovább pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük (figyeljünk, nehogy szétfőzzük a borsószemeket).
  3. A lisztet simára keverjük a tejszínnel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett a borsóhoz adjuk. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Fasírttal tálaljuk. 

Megjegyzés

A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelék olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss