Tejszínes-vaníliás tiramisu

default user icon

Hozzávalók

  • 2 doboz sűrített tej (cukrozott)
  • 3 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 5 dl tejszín
  • 1 liter fekete kávé
  • 3 csomag babapiskóta
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    1. Egy tálban keverjük össze a 2 doboz sűrített tejet, a 3 dl vizet és a 2 két csomag vaníliás pudingport (a sűrített tej miatt nem kell a pudinghoz más, csak a víz és a tej), majd egy órán át pihentessük a hűtőben.
    2. A tejszínt robotggéppel verjük keményre, majd lassan forgassuk a pudingos krémhez.
    3. Főzzünk egy liter kávét, és hagyjuk teljesen kíhűlni. A babapiskótát mártogassukma kávéba, de ne túl sokáig, nehogy szétázzon és szétessen.
    4. Majd tegyük egy tál aljára a kávés babapiskóták felét, kenjük rá a krém felét, majd szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral. Ismételjük meg a műveletet: tegyük rá a másik adag babapiskótát, majd a maradék krémet, végül szórjuk meg kakaóporral. 
    5. Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük a hűtőben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin