Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Tejszínes-vaníliás-meggyes grillázstorta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tejszínes-vaníliás-meggyes grillázstorta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 134
  • Elküldve: 50

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 1 citrom reszel héja
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4,5 dl tej
  • A tejszínes krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A meggyes krémhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag zselatin fix
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • pici olaj

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjéket 1 evőkanál cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgákat a maradék 4 kanál cukorral, az olvasztott margarinnal és reszelt citromhéjjal géppel 4 percig keverem, majd belekeverem az 5 evőkanál lisztet, a sütőport, végül a tojások felvert habját.

Alufókiával bélelt lapos tepsibe öntöm (mindig alufóliát használok), 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöm. (A tepsi mérete megfelel a sütő méretének, így egy 1,2 cm magasságú piskótát kapunk.) Hagyom kihűlni, és 3 egyenlő részre vágom.

Elkészítem a vaníliás pudingot, hagyom kihűlni. Felverem a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd a hűtőbe teszem.

A grillázshoz a 10 dkg cukrot egy edényben karamellizálom, majd belekeverem a durvára darált 10 dkg diót, és azonnal olajjal bőven megkent lapra (üveg, fa) borítom, és még melegen olajozott sodrófával kinyújtom. Késsel felkockázom, hagyom kihűlni és megdermedni, majd durvára ledarálom.

A meggybefőttnek félig leöntöm a levét, és összekeverem a zselatin fix-szel, dermedni a hűtőbe teszem.

A piskóta alsó lapját először a vaníliás puding 1/3-ával megkenem, majd a meggyes zselé felét a közepére halmozom egy csíkban, a széleire a tejszín 1/3-át kenem, majd megszórom bőven grillázzsal. Erre rakom a 2. lapot, és ugyanúgy járok el, mint az előbb, csak a széleire teszem a meggyzselét, a közepére a habot, végül a 3. lappal befedem A tetejét a maradék pudinggal, tejszínnel és meggyszemekkel díszítem, grillázzsal díszítem az oldalát is.

Dermedni a hűtőbe teszem, és csak pár óra múlva szeletelem.

Megjegyzés:

Most, hogy felvágtam, látszik, hogy lehetne vastagabb a vaníliás krém (talán pont a duplája), és ez a habtejszínre is vonatkozik. A grillázsból maradt, azt egy zárható üvegedénybe tettem, majd a legközelebbi sütihez felhasználom.

Nagyon finom, könnyű süti a grillázs egészen különlegessé teszi.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 5 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. június 14. (péntek) 13:57
    Tegnap este találtam rá erre a receptedre. Nem mondom, egy kissé macerás, sok időbe telik az elkészítése, de annál finomabb. Azért mertem belevágni a sütésbe, mert a recept Tőled származik és ez számomra garancia. Már sok mindent csináltam a Te ötleteid szerint és soha nem csalatkoztam, minden recepted egy remekmű. Ezt tortát külön köszönöm.
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122376_helyi-110.jpg Vegyünk-együnk helyit!

Nyár derekán, kánikulában van-e kívánatosabb a jól behűtött, hevesi dinnyénél? Télen pedig milyen jólesik a frissen sült…

Napi tipp
A hétvégi vendégségekre, családi ebédekre szánt fogásokhoz érdemes kipróbálni a sokféle módon felhasználható, ízletes kacsamellet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept