Elkészítés:
A piskótához az 5 tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral és egy pici olajjal habosra keverünk. A fehérjét pici sóval keményre verjük. A két masszát elkeverjük, majd 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor és 3 evőkanál darált dió keverékét kanalanként a masszába keverjük. 26 cm átmérőjű formába öntjük. 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd levesszük a hőfokot 150 fokra, és 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a 2 citrom levét kifacsarjuk, majd a már előzőleg beáztatott zselatinlapokat feloldjuk benne. A túrót vagy joghurtot egy magasabb falú műanyag edénybe öntjük, ehhez adjuk a zselatinos citromlevet, a vaníliás cukrot, és porcukorral ízesítjük. A tejszínt habbá verjük 1/4 csomag zselatinporral, majd a tútós masszához keverjük. Kihűtjük (akkor jó, ha már egy kicsit a hütőben megdermedt).
A piskótát körbecsatoljuka tortafomával, így önjük bele a krémet. Hűtőszekrénybe helyezzük.
A vörösboros körtéhez a vilmoskörtéket egy fémedénybe tesszük, a vörösbort és az almalevet ráöntjük, a fahéjat és a cukrot is hozzáadjuk, lassú tűzön felfőzzük. Miután a körtéket kivettük, kihűtjük, majd a tortán elosztjuk. A megmaradt vörösboros léből 2,5 dl-t kimérünk, s ezt elkeverjük 1 csomag piros tortazselével. Ezt a tortazselét a körtéken elosztjuk.
Hűtőben a tortát dermedni hagyjuk kb. 3-4 órát, de legjobb egy éjszakán át.