Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes túrótorta ribizlivel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • Valamint:
  • 20 dkg ribizli (befőtt vagy fagyasztott is lehet)
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom, a sárgákat habosra keverem a cukorral. A fehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval. A habot és a cukros sárgát lazán összekeverem, hozzászitálom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntve 180 fokon megsütöm, hagyom kihűlni.

A túrót a cukrokkal alaposan kikeverem. A tejszínt a habfixálóval felverem, majd óvatosan a túrós masszához keverem. Ezzel töltöm meg a piskótát, a tetejére is hagyok belőle.

A tetejére teszem a ribizlit, a tortzselét elkészítem a csomagolás utasítása szerint, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Tálalás előtt még banánkarikákkal díszítettem.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek