Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-túrós sztracsatella süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 2 narancs reszelt héja
  • citromaroma (vagy citromlé és citromhéj)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag tortadara
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • A tetejére:
  • ét tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral, sóval, a kakaóporral, a fahéjjal és a tejjel géppel kikeverem, majd mehet bele a liszt és a sütőpor, illetve a fehérjehab. Sűrű piskótatésztát kapok, melyet egy nagy, lapos, bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütök.
Hagyom a tésztát kihűlni, ez idő alatt elkészítem a krémet.

A tejszínt cukorral és zselatinfixxel kemény habbá verem. Egy másik tálban a túrót összekeverem a narancshéjjal és a citromaromával, a vaníliáscukorral, és összeforgatom a felvert habbal.

A tésztát hosszában elfelezem, majd a széleiből 1 cm-es csíkokat vágok (3 darabit). Összeállítom a sütit: az alsó lapot megkenem a túrótöltelék felével, hosszában belenyomkodom a piskótacsíkokat, a középső túrós részre szórom a csokidarát, majd befedem a tésztacsíkokat a maradék túrós töltelékkel. Rányomkodom a teteje lapot, az oldalát elsimítom.

A tetejére tortabevonót olvasztok, majd elsimítom rajta. Pár órás dermedés után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss