Tejszínes-túrós pite

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 4 tojásfehérje
  • A díszítéshez:
  • 1 tojássárgája
  • 1 kiskanál tej
  • kevés porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A többi alapanyagot sorban hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.

    A töltelékhez a tojássárgáját, a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot sorban hozzákeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük, és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába forgatjuk.

    A tészta felét 30x25 cm-esre nyújtjuk. A maradék tésztát egy kivajazott 30x35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét, majd megszurkáljuk a felületet egy villával.

    Előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek