Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük jó habosra, majd hozzákeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük (kb. 15-20 perc).
  2. A tepsiből kiborítjuk a piskótát, a sütőpapírt eltávolítjuk, a meggydzsemmel még forrón lekenjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a kefirt. A tejszínt keményre verjük.
  4. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 evőkanál tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk, megszórjuk gyümölccsel.
  6. A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük, és amikor kezd hűlni, közben kevergetjük, a sütemény tetejére öntjük.
  7. 1 dl felvert tejszínnel és csokoládéval díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss