A piskótához a tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük jó habosra, majd hozzákeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük (kb. 15-20 perc).
A tepsiből kiborítjuk a piskótát, a sütőpapírt eltávolítjuk, a meggydzsemmel még forrón lekenjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a kefirt. A tejszínt keményre verjük.
A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 evőkanál tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük. Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk, megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük, és amikor kezd hűlni, közben kevergetjük, a sütemény tetejére öntjük.
1 dl felvert tejszínnel és csokoládéval díszíthetjük.