Elkészítés: A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában. Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.
Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne 1 tojássárgáját.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet, az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával, habosítjuk, a krémmel bevonjuk a tészta tetejét.
A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, a túrós krémre halmozzuk, összeborzoljuk, a tetejét reszelt csokival meghintjük, kb. 1 órát hideg helyen pihentetjük és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre