Tejszínes tormakrémmel és főtt sonkával töltött kalács

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 tk. só
  • 1 mk. cukor
  • 20 dkg puhára főtt sonka
  • 3-4 ek.tejszínes torma
  • kenéshez 1 tojás

Elkészítés

    1. Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk, letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztetjük.
    2. Ha megkelt, liszetezett gyúródeszkára tesszük, és téglalap alakúra nyújtotjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk kb.2 centinként, kb. 10-12 cm hosszan. A megmaradt részre rákenjük a tejszínes tormát, rászórjuk a főtt sonkát, és az egészet feltekerjük.
    3. Karikát készítünk belőle, úgy, hogy a bevagdosott rész belül legyen. Az egészet lekenjük felvert tojással hagyjuk kb. 30 percet kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben - kb. 30-35 perc alatt - aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Franciasalátával és főtt tojásokkal tálalva.

Koncz Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek