Megolvasztjuk a margarint. A fokhagymát és vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olvasztott margarinban. A citromot kifacsarjuk, és a levét a dinsztelt hagymához adjuk, és lassú tűzön kevergetjük. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a hagymához, és kb. 5 percig tovább főzzük.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és egy keveset félreteszünk a díszításhez. A tonhalat felkockázzuk, a garnélát átmossuk hideg vízben, és hagyjuk lecsöpögni, majd mindet hozzáadjuk a hagymás keverékhez. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a halas fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a tejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, míg összesűrűsödik.
A csomagoláson található utasítás szerint forró sós vízben kifőzzük a tésztát. A halas ragut a tésztára szedve tálaljuk, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.