Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes-tonhalas garnéla

Hozzávalók

  • 1 kg garnéla (mirelit)
  • 20 dkg tonhal (friss)
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom leve
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg penne
  • 4 db pritaminpaprika
  • 2,5 dkg margarin
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 mk halas fűszerkeverék
  • 1 tk só
  • bors

Elkészítés

    1. Megolvasztjuk a margarint. A fokhagymát és vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük az olvasztott margarinban. A citromot kifacsarjuk, és a levét a dinsztelt hagymához adjuk, és lassú tűzön kevergetjük. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük a hagymához, és kb. 5 percig tovább főzzük.
    2. Közben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és egy keveset félreteszünk a díszításhez. A tonhalat felkockázzuk, a garnélát átmossuk hideg vízben, és hagyjuk lecsöpögni, majd mindet hozzáadjuk a hagymás keverékhez. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a halas fűszerkeverékkel. Hozzáöntjük a tejszínt, és lassú tűzön addig főzzük, míg összesűrűsödik.
    3. A csomagoláson található utasítás szerint forró sós vízben kifőzzük a tésztát. A halas ragut a tésztára szedve tálaljuk, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.

Megjegyzés

Mivel jelenleg tengeri halakkal foglalkozom, így itt volt az ideje, hogy kipróbáljak egy új receptet. Remélem, ízleni fog nektek is.

Haidel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin