Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes töltött karalábé

Hozzávalók

  • 2 db karalábé
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 szál petrezselyemlevél
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • olívaolaj
  • 1/2 tasak előfőzött rizs
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A karalábé leveleit és a sapkáját levágjuk, a belsejét kivájjuk, a szárait és a leveleit felszeleteljük. A medvehagymát 2 levél kivételével felaprítjuk.
    2. Serpenyőben egy kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst és a felkarikázott csilit, és megpirítjuk. Keverőtálba öntjük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a medvehagyma felét és a főtt rizst. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és a felaprított petrezselyemlevéllel, és összekeverjük.
    3. A karalábét megtöltjük a töltelékkel, és egy lábasba állítjuk. Mellétesszük a karalábéforgácsokat és a felaprított leveleket. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és kb. 45 percig főzzük.
    4. Amikor a karalábé már puha, a főzőlébe szórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt és a bort. Összekeverjük, felforraljuk, és pár percig főzzük. Tálaláskor a tányér közepére helyezünk egy karalábét, szedünk mellé a szaftból, és medvehagymával díszítjük.

Megjegyzés

A kimaradt töltelékből gombócokat formázunk, és megfőzzük.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin