Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes tészta a tenger gyümölcseivel

MME MME
2 5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát megfőzzük.

Közben az olívaolajon megpirítjuk a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), megtisztítjuk a fás részektől a zellerszárat, és apróra vágva a hagymához adjuk, majd felöntjük a borral, és kicsit megpároljuk (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, 1-2 percig együtt forraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, beforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal, de ezekkel már nem forraljuk sokáig.

A leszűrt tésztát elkeverjük a mártással, a tányéron meghinthetjük még az apróra vágott zöldfűszerekkel.

Megjegyzés

Én nem szeretem a polipot, tintahalat, ezért nem tenger gyümölcseivel, hanem egy jó marék apró garnélarákkal és kagylóval szoktam csinálni, de lehet valamilyen tengeri hallal, netán lazaccal (apró kockára vágva, és úgy a mártáshoz adva) is csinálni a mártást. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss