Elkészítés: Ha fagyasztott polipokat, tintahalakat és rákokat vettünk, egy tálba engedjünk vizet, tegyük bele a tengeri dolgokat, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felengedni.
Ha nincs időnk halalaplét főzni, akkor először is tegyünk fel egy fazékban 2 l vizet a tűzhelyre, várjuk meg, amíg felforr, és 3 halászlékockát kevergessünk el benne, majd vegyük le a tűzhelyről.
A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel, és egy külön edényben főzzük meg. Ha megfőtt, szűrjük le, tegyük félre.
Egy másik, nagyobb edénybe öntsünk olívaolajat, és a felkockázott hagymát dinszteljük üvegesre, majd tegyük bele a felvágott gombát és a kis kockákra vágott paradicsomot. Hintsük meg sóval és fehérborssal, pároljuk meg, egy kis vizet aláöntve főzzük össze.
A polipokat, tintahalakat és rákokat vegyük ki a vízből. A rákocskákat pucoljuk meg, ha szükséges. A polipcsápokat merőlegesen vágjuk föl, a fejet is karikákra. A tintahalakkal körülbelül ugyanúgy járjunk el.
A halalaplébe öntsük bele a főzőtejszínt, jól keverjük el, majd öntsük a hagymás-paradicsomos-gombás keverékhez, forraljuk fel, majd tegyük bele a polipokat, a tintahalakat és a garnélarákokat. Azért utólag, nehogy gumisra főjenek. Erre nagyon oda kell figyelni!!!
Amíg fő, vágjuk apróra a petrezselyemzöldjét és a kaprot, és keverjük a levesbe, a krumplit is tegyük bele a kész műbe.
Forrón tálaljuk, ízlés szerint citromlevet is csurgathatunk bele.