Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes-tárkonyos pulykaragu erdélyi módra

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 dl olaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 l tejszín + 1 l víz
  • bors
  • szárírott tárkony
  • tárkonyecet
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és répát az olajon megfuttatjuk. A pulykamellet ezen fehéredésig sütjük. Megszórjuk ételízesítővel, hozzáadunk 1/2 l tejszínt és 1/2 l vizet. Fedő alatt kis lángon 20 percig pároljuk. A maradék tejszínt és vizet ráöntjük, megszórjuk sóval, borssal és tárkonnyal. Tovább főzzük 30 percig, majd tárkonyecettel és citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Minden karácsonyra ezt kéri a család.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pulugorm 10 évvel ezelőtt
Ez leves, mert a sok tejszíntől és a víztől sok leve lesz, de sűrű.
Anyapinta 10 évvel ezelőtt
Én be szoktam sűríteni liszttel, és rizst adok köretként hozzá.
Évka 10 évvel ezelőtt
Ez leves, vagy valamilyen körettel tálalt étel?
Anyapinta 10 évvel ezelőtt
Én "Boszorkány pecsenye"ként ismerem, és nálunk is nagyon szeretik.

Hasonló Receptek

Magazin