Tejszínes-tárkonyos pulykaragu erdélyi módra

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1/2 dl olaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 1 l tejszín + 1 l víz
  • bors
  • szárírott tárkony
  • tárkonyecet
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és répát az olajon megfuttatjuk. A pulykamellet ezen fehéredésig sütjük. Megszórjuk ételízesítővel, hozzáadunk 1/2 l tejszínt és 1/2 l vizet. Fedő alatt kis lángon 20 percig pároljuk. A maradék tejszínt és vizet ráöntjük, megszórjuk sóval, borssal és tárkonnyal. Tovább főzzük 30 percig, majd tárkonyecettel és citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Minden karácsonyra ezt kéri a család.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

pulugorm 9 évvel ezelőtt
Ez leves, mert a sok tejszíntől és a víztől sok leve lesz, de sűrű.
Győrfiné Sz. Krisztina 9 évvel ezelőtt
Én be szoktam sűríteni liszttel, és rizst adok köretként hozzá.
9 évvel ezelőtt
Ez leves, vagy valamilyen körettel tálalt étel?
Győrfiné Sz. Krisztina 9 évvel ezelőtt
Én "Boszorkány pecsenye"ként ismerem, és nálunk is nagyon szeretik.

Hasonló Receptek

Magazin