Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes-tárkonyos gombaleves

4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperke (barna)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 4 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter húsleves (kockából)
  • 2 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • tárkonylevél
  • őrölt bors
  • 1 ek citromlé
  • 1 csipet cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék száraztészta

Elkészítés

    1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát felaprítjuk.
    2. Felhevített vajon, magas hőfokon addig pároljuk a hagymát, a fokhagymát, a sárga- és a fehérrpát, ameddig elfő a levük. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk. Felengedjük a húslevessel, majd kakukkfűvel és tárkonnyal ízesítjük.
    3. Amikor újra felforr, belekeverjük a tejszínt és a citromlevet, hozzáadunk egy kis cukrot és a tésztát. Addig főzzük, ameddig a tészta megpuhul. Végül meghintjük friss petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek