Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-tárkonyos gombaleves

4/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát felaprítjuk.
  2. Felhevített vajon, magas hőfokon addig pároljuk a hagymát, a fokhagymát, a sárga- és a fehérrpát, ameddig elfő a levük. Hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, megborsozzuk. Felengedjük a húslevessel, majd kakukkfűvel és tárkonnyal ízesítjük.
  3. Amikor újra felforr, belekeverjük a tejszínt és a citromlevet, hozzáadunk egy kis cukrot és a tésztát. Addig főzzük, ameddig a tészta megpuhul. Végül meghintjük friss petrezselyemmel, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss