Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-tárkonyos csirke

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A csirkemellkockákat megforgatjuk a lisztben, majd a felforrósított olajon addig sütjük, amíg a lisztes kéreg szép aranybarna sül. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük (a legjobb a frissen őrölt), és néha megkeverjük, hogy ne égjen le. 
  2. A sütés vége előtt hozzáöntjük a fehérbort, majd amikor már szép színe van a húsnak, ráöntjük a tejszínt, illetve hozzáadjuk a mustárt és a tárkonyt. Sűrű kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a tejszín kicsit besűrűsödik.
  3. Köretnek rizst vagy kuszkuszt kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül és pompás íze van. Baráti összejöveteleken tárcsán is szoktuk készíteni.
- peterszedlak

Ezek is érdekelhetnek

Friss