Tejszínes-tárkonyos csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 5 dl tejszín
  • bors
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket megtisztítom, kockára vágom. A csirkemellkockákat megforgatom a lisztben, majd az előmelegített olajon addig sütöm, amíg a liszt miatt szép aranybarna kéreg sül rájuk. Természetesen sütés közben néha megkeverem, hogy ne égjen le. Sütés közben kis borssal és sóval (a legjobb a frissen őrölt) ízesítem. A sütés vége előtt hozzáöntöm a fehérbort. Amikor szép színe van már a húsnak, ráöntöm a tejszínt, beleteszem a mustárt és a tárkonyt. Sűrű kevergetés mellett addig forralom, amíg elkezd kicsit besűrűsödni a tejszín.

    Köretnek rizst vagy kuszkuszt kínálok hozzá.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül és pompás íze van. Baráti összejöveteleken tárcsán is szoktuk készíteni.

Szedlák-Kun Péter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin