Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Tejszínes-tárkonyos csirke

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tejszínes-tárkonyos csirke

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 54
  • Elküldve: 19

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 5 dl tejszín
  • bors
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemelleket megtisztítom, kockára vágom. A csirkemellkockákat megforgatom a lisztben, majd az előmelegített olajon addig sütöm, amíg a liszt miatt szép aranybarna kéreg sül rájuk. Természetesen sütés közben néha megkeverem, hogy ne égjen le. Sütés közben kis borssal és sóval (a legjobb a frissen őrölt) ízesítem. A sütés vége előtt hozzáöntöm a fehérbort. Amikor szép színe van már a húsnak, ráöntöm a tejszínt, beleteszem a mustárt és a tárkonyt. Sűrű kevergetés mellett addig forralom, amíg elkezd kicsit besűrűsödni a tejszín.

Köretnek rizst vagy kuszkuszt kínálok hozzá.

Megjegyzés:

Gyorsan elkészül és pompás íze van. Baráti összejöveteleken tárcsán is szoktuk készíteni.

A receptet Peterszedlak küldte. Köszönjük!



Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
Narancslekvár, ahogy Gizi készíti Narancslekvár, ahogy Gizi készíti
Sütőtökös ravioli zsályás vajjal Sütőtökös ravioli zsályás vajjal
Házi rozsos zsemle Házi rozsos zsemle
Húsvéti göngyölt csirkemell Húsvéti göngyölt csirkemell
Egyszerű tejszínes túrótorta Egyszerű tejszínes túrótorta
Egyszerű burgonyás pogácsa Egyszerű burgonyás pogácsa
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept