Tejszínes-tárkonyos csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 2 szelet csirkemell
  • 5 dl tejszín
  • bors
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • tárkony
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A csirkemellkockákat megforgatjuk a lisztben, majd a felforrósított olajon addig sütjük, amíg a lisztes kéreg szép aranybarna sül. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük (a legjobb a frissen őrölt), és néha megkeverjük, hogy ne égjen le. 
    2. A sütés vége előtt hozzáöntjük a fehérbort, majd amikor már szép színe van a húsnak, ráöntjük a tejszínt, illetve hozzáadjuk a mustárt és a tárkonyt. Sűrű kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a tejszín kicsit besűrűsödik.
    3. Köretnek rizst vagy kuszkuszt kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül és pompás íze van. Baráti összejöveteleken tárcsán is szoktuk készíteni.

Szedlák-Kun Péter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin