Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-szalonnás gombaragu

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg szalonna ( húsos, füstölt)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tejszín
  • bors
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A gombát folyó víz alatt megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk, majd feldaraboljuk. A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk.
    2. Egy kevés olaj at felforrósítunk, rádobjuk a szalonnát és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát és a gombát.
    3. Fedő nélkül megpároljuk, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Szélesmetélt vagy rizs illik hozzá.

    KOLBÁSZOS GOMBALEVES>>> 

    BABFŐZELÉK GOMBÁVAL>>> 

    GOMBÁS CSIRKE SPENÓTTAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek