Elkészítés: A hagymát kockára vágom és kevés olajon párolom. Rádobom a héjától megtisztított és kockára vágott sütőtököt és a burgonyát. Pár perc múlva felöntöm 1,2 l vízzel, és addig főzöm, míg a krumpli puha nem lesz. Nekem a tök hamarabb megpuhult, míg a burgonya. Pici cukorral vagy mézzel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítem.
Mikor minden megfőtt, 2-2,5 dl tejszínnel felöntöm, és még egyet rottyantok rajta. A tűzhelyről levéve botmixerrel összeturmixolom.
Pirítóssal, pirított zsemlekockával, levesgyönggyel vagy pirított tökmaggal, napraforgómaggal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre