Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval

Hozzávalók

  • A főzelékhez:
  • 60 dkg spenót
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 3 dl tej
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő (1/2 evőkanál)
  • A sajtgolyóhoz:
  • 12 dkg füstölt sajt
  • 12 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegetjük, kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet, és félrerakjuk.
    2. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felkockázott hagymát. Megforgatjuk rajta a spenótleveleket, majd egy kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután felöntjük a tejjel, továbbá a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük a főzeléket.
    3. A sajtgolyókhoz a kétféle, lereszelt sajtot kikeverjük a tojásokkal. Apránként beledolgozunk annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel 10-12 db golyót formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük őket. Ezzel tálaljuk a spenótfőzeléket.

    SPENÓT - VAGY MÁNGOLD - TEKERCS SONKÁVAL - PALEOS FINOMSÁG! >>> 

    SPENÓT MOZZARELLAHÁLÓBAN >>> 

    CSŐBEN SÜLT SPENÓT GAZDAGON >>> 

A főzeléket fagyasztott spenótpüréből is elkészítheted: engedd fel a parajpürét, majd alaposan nyomkodd ki, és egyből add az üvegesre párolt hagymához.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin