Tejszínes-spárgás tészta

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spárga
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • 40 dkg száraztészta

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgát meghámozzuk, félujjnyi darabokra vágjuk, majd az olvasztott vajon saját levében kb. 10 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót is ízlés szerint. Ezután meghintjük a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a tejszín-tej keverékével, és sűrűsödésig főzzük. Ha kell, utánaízesítünk.

    A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a spárgaraguval összeforgatjuk.

    Ha valaki úgy jobban szereti, füstölt sajttal is megszórhatja a tetejét, és pirulásig sütheti a sütőben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fehér Róbert 5 évvel ezelőtt
Első spárgás próbálkozásom volt, és mennyei lett! Valóban kell az a fokhagyma! Én sonkás tortellonival készítettem, isteni a végeredmény!
R A 5 évvel ezelőtt
Ez valóban nagyon finom. Én is tettem bele fokhagymát (és szerecsendiót is), nyamm!
i_k 8 évvel ezelőtt
ma megcsinaltam, persze szerecsendio nelkul, NAGYON FINOM, csak nekem hianyzott belole egy kis fokhagyma, tettem is bele.... :P
Koncz Olga 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Csak a spárga részét csináltam meg, így olyan lett, mint egy főzelék. Finom, gyors, ajánlom!

Hasonló Receptek

Magazin