Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-spárgás tészta

MME MME
4 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát meghámozzuk, félujjnyi darabokra vágjuk, majd az olvasztott vajon saját levében kb. 10 perc alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót is ízlés szerint. Ezután meghintjük a liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a tejszín-tej keverékével, és sűrűsödésig főzzük. Ha kell, utánaízesítünk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a spárgaraguval összeforgatjuk.

Ha valaki úgy jobban szereti, füstölt sajttal is megszórhatja a tetejét, és pirulásig sütheti a sütőben.

Ezek is érdekelhetnek

Friss