Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-spárgás farfalle

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga
  • 40 dkg masnitészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék (lehet vaj is)
  • 2-3 szál angol zeller
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 1 db sárgarépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk cukor
  • bors
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

    1. Egy fazékban, egy teáskanál sóval, egy kávéskanál cukorral és fél kávéskanál szódabikarbónával vizet forralunk.
    2. Beledobjuk a megtisztított, kétcentis darabokra vágott spárgát, és pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
    3. Meghámozzuk a vöröshagymát, félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy-két evőkanál zsiradékot forrósítunk egy akkora serpenyőben, amelyben majd a tészta is elfér, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. Rádobjuk a feldarabolt angol zellert, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Beleszórjuk a meghámozott, vékony csíkokra vágott sárgarépát is, és együtt pároljuk, időnként megkeverve. Ha már majdnem kész, beleforgatjuk a leszűrt spárgát, ráöntjük a tejszínt, belekeverjük a parmezánt, és jól összeforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
    4. Közben  a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és beleöntjük a zöldséges mártásba, jól összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk. A kiszedett forró tésztára sajtot reszelünk.

      TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA >>> 

      GYORS TÉSZTAVACSORÁK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin