Tejszínes spárgaleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spárga
  • 2 leveskocka
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 1-2 dl tejszín
  • kevés vaj
  • bors
  • cukor
  • szerecsendió
  • víz

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgát meghámozom, megtisztítom. A spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beleteszem a 2 leveskockát, sózom, borsozom, cukrozom, és hozzáadom a szerecsendiót, majd felteszem főni kb. 20 percre. Közben elkészítem a tejszínes habarást a lisztből és a tejszínből. Amikor már majdnem puha a spárga, beleteszem a spárgafejeket (ezek 5-10 perc alatt megfőnek), végül a tejszínes habarást is a leveshez adom. Együtt főzöm kb. 5 percig, majd tálalom.

Megjegyzés

Ízlés szerint még petrezselyemzölddel is meg lehet szórni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek