Tejszínes spárgakrémleves

default user icon
14 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spárga
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 dl zöldségleves (kockából)
  • fehérbors
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát, az aprított petrezselymet, és hintsük meg a liszttel. Öntsük fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint ízesítsük kevés sóval, fehérborssal. A spárga kb. 15 perc alatt megpuhul, turmixoljuk le, s tegyük vissza a tűzhelyre. Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük még néhány percig. Cipóban, reszelt sajttal tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Csortos Orsolya 4 évvel ezelőtt
Én is csatlakozok az előttem szólókhoz, szerintem is nagyon finom a leves! Egy-két apró kiegészítés: szerintem sem muszáj meghámozni a spárgát; én lisztet nem tettem bele, 7-8 dl vízzel + főzőtejszínnel turmixolás és forrás után így is nagyon krémes lett! :) És nem csak sajttal tálalva, hanem kicsit megpirított sonkával/tarjával is nagyon finom!
Juhász Nóra 4 évvel ezelőtt
Mármint a lével öntöttem fel (a héjakat leszűrtem) :-)
Juhász Nóra 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Leveskocka helyett (ami teli van mindenféle \"e\"-vel és ki tudja mivel) én a megmosott spárga lehámozott héját kifőztem enyhén sós vízben. Hideg vízbe kell felrakni, hogy a vízbe menjen át a spárga íze. Raktam hozzá egy gerezd fokhagymát is. Ezzel öntöttem fel a hagymás, petrezselymes, lisztes feldarabolt spárgát. Rozsliszttel csináltam és tejszínt sem tettem bele, mégis finom, krémes, sűrű lett. Köszi még egyszer!
Z Andras 4 évvel ezelőtt
Üveges spárgából dolgoztam, mindennel együtt (prep+ főzés + turmixolás) 20 perc alatt megvolt és nagyon finom! Köszi a receptet!
Molnár Viktória 5 évvel ezelőtt
Életem első spárgakrémlevesét ez alapján készítettem el. Nagyon finom lett, a páromnak is nagyon ízlett! (Pedig konzerv spárgából csináltam...) Köszönöm a receptet!
Gilinger Árpádné 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett.Köszönöm a receptet.
Borbáth Tünde 5 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept, most készítettem el, nagyon finom lett:-)
Opauszki Éva 5 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom lett. Én nem szoktam a spárgát meghámozni. Ha friss, zsenge zöld spárgát veszek, akkor nem is kell. Legfeljebb a legalját ha látom, hogy már kissé keményebb a héja, akkor a végét hámozom meg.
jennyke80 5 évvel ezelőtt
Elkészült. Tényleg nagyon finom! Köszi a receptet.
Kukla Zita 6 évvel ezelőtt
Köszi receptet:)! Nagyon finom lett:), még a páromnak is ízlett, pegig nem szereti a spárgát:D.

Hasonló Receptek

Magazin