Tejszínes spagetti

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg spagetti
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, snidling, petrezselyem, citromfű, zsálya)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 150 g tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál (5 dkg) parmezán sajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál (2 dkg) szezámmag

Elkészítés

    Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
    Elkészítés: A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a tejfölt, és az apróra vágott zöldfűszereket. Rúdmixerrel összeturmixoljuk. A tojássárgájákat a parmezánnal a szószba keverjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, már nem forraljuk tovább. A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A tésztával összekeverjük a tejszínes szószt, rászórjuk a szezámmagot, és a félretett levélkékkel díszítjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szilvia 11 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom, egyszeru elkesziteni!

Hasonló Receptek

Magazin