Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Először egy nagyobb fazékban kevés sóval vizet forralunk a tésztának.

Míg a víz felforr, addig az édesköményt a póréhagymával együtt vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük.

Egy nagyobb serpenyőben vajat hevítünk kevés olívaolajjal, beletesszük a zöldségeket, kissé megsózzuk, megpirítjuk, majd a bort aláöntve megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon roppanós a zöldség!

Közben a lobogó sós vízben al dente, azaz fogkeményre főzzük a spagettit.

A halat ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük, közben átnézzük, ha szálkát találunk, eltávolítjuk.

A zöldséghez adjuk a halat (vigyázva, nehogy összetörjük), összeforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, meghintjük a frissen őrölt bors keverékkel és egy kevés, vékony csíkokra vágott citromhéjat is beleteszünk.

Néhány perc alatt összeforraljuk, és a kifőtt spagettivel tálaljuk. Tálaláskor néhány csepp citromot is tehetünk rá.

Megjegyzés

A füstölt pisztráng kellemes zamatával jól párosul az édeskömény ánizsos frissessége. Könnyű, gyors és még finom is. - veruss74

Ezek is érdekelhetnek

Friss