Elkészítés: Először egy nagyobb fazékban kevés sóval vizet forralunk a tésztának.
Míg a víz felforr, addig az édesköményt a póréhagymával együtt vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát megtisztítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk vagy reszeljük.
Egy nagyobb serpenyőben vajat hevítünk kevés olívaolajjal, beletesszük a zöldségeket, kissé megsózzuk, megpirítjuk, majd a bort aláöntve megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy maradjon roppanós a zöldség!
Közben a lobogó sós vízben al dente, azaz fogkeményre főzzük a spagettit.
A halat ujjnyi vastag csíkokra szeleteljük, közben átnézzük, ha szálkát találunk, eltávolítjuk.
A zöldséghez adjuk a halat (vigyázva, nehogy összetörjük), összeforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, meghintjük a frissen őrölt bors keverékkel és egy kevés, vékony csíkokra vágott citromhéjat is beleteszünk.
Néhány perc alatt összeforraljuk, és a kifőtt spagettivel tálaljuk. Tálaláskor néhány csepp citromot is tehetünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre