Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes sárgarépa-főzelék

7 3.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Nagy lábosba öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.

Az újraforrástól számítva főzzük még nagyjából 10 percig. Mire fogyasztható hőmérsékletűre hűl, szépen besűrűsödik.

Megjegyzés

Sült oldalassal, pörkölttel vagy rántott hagymakarikával tálalom.

A receptről érdekességeket és fotókat Pistuc blogjában találsz! - pistuc

Ezek is érdekelhetnek

Friss