Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-sajtos-májas csirkemell

MME MME
9 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségű (nem túl bő) olajban a szeleteket pirosra sütjük. A kész szeleteket margarinnal kikent tűzálló tál vagy tepsi aljára fektetjük, melegen tartjuk.

Amikor az utolsó szeleteket is megsütöttük, a visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük az apróra vágott májat, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet - ekkor isteni illata lesz! (Aki szereti, apróra vágott gombát is tehet bele.)

Előmelegítjük a sütőt. Amikor a máj megpuhult, a ragut megszórjuk kb. 2 evőkanál liszttel, ráöntjük a tejszínt és egy kevés sajtot, majd összeforraljuk.

A kész tejszínes ragut egyenletesen eloszlatjuk a csirkemellszeleteken, megszórjuk a reszelt sajttal, és a forró sütőben pirosra sütjük. Vigyázzunk, nehogy túl sokáig süssük, hiszen már minden alapanyag készen van!

Vajban párolt zöldségek és/vagy krumlipüré illik hozzá a leginkább.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Variációk:
1. Pulykamellből is készíthetjük.
2. Gombával is készíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek