Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-sajtos brokkoli

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli rózsáira szedve
  • 1 fej lilahagyma félkarikára vágva
  • 1-2 sárgarépa karikára vágva
  • 2 tojás
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • bors
  • római kömény
  • chili
  • reszelt sajt
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit és a sárgarépát megpároljuk.

    Egy hőálló edény kivajazunk, szépen elrendezzük benne a megpárolt zöldségeket és a lilahagymát, fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük az elhabart tojásokkal és a fokhagymával, megsózzuk, és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Rám tört a brokkoli ehetnénk, de most nem leves formájában, hanem valami másra vágytam. Jött az ötlet, hogy legyen belőle köret a vasárnapi sült csirke mellé. Volt még itthon sárgarépa, lilahagyma, tejszín, sajt, ami egyet jelentett: csőben sült brokkoli lesz.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kkomives
A tejszín helyett tejfölt használtam. Ebben kevertem el sót, lisztet, kevés majorannát, borsikafüvet, őrölt szerecsendiót és reszelt fütölt sajtot. A 2 tojást megfőztem és apróra darabolva a zöldségekre rétegeztem - erre jön a tejfölös összeállítás. 30 percig sütöttem. Csuda finom lett!!!

Hasonló Receptek

Magazin