Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-rizses borsóleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl zöldborsó
  • 1 l húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • ételízesítő
  • 1 tojássárgája
  • kevés tejszín
  • 10 dkg rizs
  • zsemlekocka

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldborsót a húslevesben rizzsel megfőzzük, szitára töltjük és átpaszírozzuk.

    Gyenge rántást készítünk, folytonos keveréssel hozzátesszük az áttört pürét, rászűrjük a húslevest, megsózzuk, ételízesítőt is adunk hozzá, kissé megcukrozzuk, pár percig főzzük.

    Tálaláskor 1 tojássárgát tejszínnel
    elhabarunk, a levessel feleresztjük, kissé felforraljuk, és pirított zsemlekockára.

    Lehet a levesbe tenni megfőtt egész borsót is díszítésnek.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin