Elkészítés: A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral és pici olajjal habosra mixeljük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kettőt elegyítjük, majd a liszttel elkevert sütőport kanalanként hozzáadjuk. 250 fokra előmelegített sütőben sütjük.(50 fokra visszavesszük.)
Az előzőleg megpucolt és meghámozott rebarbarát kicsi kockákra vágjuk. A negyed liter vízből 6 evőkanálnyit elveszünk, és a pudingport ebben simára keverjük. A maradék vízben a rebarbarát 10-15 percig főzzük a cukorral. Az elkevert pudingport hozzáadjuk, végül kihűtjük.
A kész piskóta belsejét egészen egy 2 centis szélig kiszedjük, az alját meghagyjuk. Egy serpenyöben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, és a kiszedett piskótatésztát. Lepirítjuk, hogy szép barna színt kapjon.
A piskótát megtöltjük a rebarbarával, a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, s a rebarbarára kenjük. A tetejére a kihűtött mandula-piskóta keverék kerül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre