Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rakott zöldségek

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit puhára főzzük, majd karikákra vágjuk. A rizst puhára pároljuk. A gombát a hagymával és egy kis sóval megdinszteljük (a borsót és a répát nem fontos).

Egy jénai tálat kikenünk vajjal, és egy sor krumplit rakunk az aljára, utána tetszés szerint rétegezzük a zöldségeket. A tetejére krumpli kerüljön. A rétegek közé sót és ízlés szerint fűszert szórunk.

A tetejére vajdarabkákat teszünk és tejszínnel meglocsoljuk. A sütőben megpirítjuk a tetejét. Ha a borsó és a répa nyers, akkor hosszabb ideig hagyjuk a sütőben.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek