Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes rakott brokkoli füstölt tarjával

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregánó
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg szeletelt főtt-füstölt tarja
  • 1 db tojás
  • 6 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A rizst sós vízben félkeményre főzzük. A megtisztított, rózsáira bontott brokkolit forrásban lévő sós vízbe tesszük 3-4 percre, majd hideg vízzel leöblítjük.
    2. Kivajazunk egy hőálló edényt, az aljára terítjük a félkeményre főtt rizst. 1 dl tejszínben elkeverjük a zúzott fokhagymát és az oregánót, majd locsoljuk a rizsre. Sózzuk, borsozzuk, majd beborítjuk a szeletelt tarjával.
    3. A brokkolirózsákat elosztjuk a tetején. A felvert tojást a maradék tejszínnel és a reszelt parmezán sajttal elkeverjük, és a brokkolira locsoljuk. Az edényt a 175 fokra előmelegített sütőbe tojuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

      7+1 BROKKOLIS FINOMSÁG, AMI A HÉT MINDEN NAPJÁN NYERŐ VÁLASZTÁS LEHET >>> 

      KARFIOL, BROKKOLI, KELBIMBÓ >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Tejszínes rakott brokkoli füstölt tarjával recept?


Magazin