Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes pulykasaláta mézes öntettel

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 ek mustár
  • 25 dkg maradék fokhagymás-mustáros pulykakocka
  • 10 dkg bébispenót
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 5 dkg szárzeller
  • Az öntethez:
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

    1. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, majd simára keverjük benne a mustárt, megsózzuk, és beleforgatjuk a maradék pulykahúst. Kis lángon összemelegítjük, azután beforraljuk a mártást.
    2. A megmosott bébispenótot összekeverjük a kukoricával és a megtisztított, felaprított szárzellerrel.
    3. Az öntethez simára keverjük az olívaolajat a mézzel, a citromlével, valamint némi sóval. Meglocsoljuk vele a spenótos keveréket, végül ráhalmozzuk a szaftos pulykát. Egy kevés felaprított snidlinggel megszórva tálalhatjuk.

    A fokhagymás-mustáros pulykakocka receptjét itt találod >>>  

Főzőtejszínnel is elkészítheted a fogást.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin