Elkészítés: Egy nagyobb edényben fél liter vizet forralok, beleszóróm a megmosott rizst, belekapargatom a vaníliarúd belsejét, hozzáadom a reszelt citromhéjat, sót, és addig kevergetem, amíg a rizsszemek megszívják magukat majdnem teljesen puhára.
Ekkor a 2 evőkanál cukrot elkeverem a pudingporral és kevés tejjel, a többi tejet pedig rögtön hozzáöntöm a rizshez. A pudingos keverékkel egy kicsit várok, majd azt is belekeverem. Most szórom bele az aszalt meggyet, és állandóan keverem, hogy le ne égjen.
Ha felforrt és be is sűrűsödött, lehúzom a tűzről, belekeverem az eper nagyobbik részét, díszítéshez hagyok pár szemet. Ezzel már nem főzöm tovább, átöntöm egy üvegtálba és hagyom teljesen kihűlni.
A habtejszínt a porcukorral keményre felverem, majd a hideg gyümölcsrizshez keverem. Most szórom bele a csokipasztillákat, és lehet is poharakba tölteni.
A tetejét díszítem azzal, ami van itthon: csoki, ostyarúd, eper, grillázs mogyoró, kandírozott narancshéj.