Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-pudingos gyümölcsrizs csokival

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 dl rizs
  • 8 dl tej
  • 1 csomag főzős tejszín ízű pudingpor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg aszalt meggy (vagy mazsola)
  • 30 dkg eper (fagyasztott is jó)
  • 2 evőkanál cukor (elbír többet is)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 marék csoki pasztilla
  • A díszítéshez:
  • eperszemek
  • ostyarúd
  • csoki
  • grillázs mogyoró
  • kandírozott narancshéj
  • víz
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb edényben fél liter vizet forralok, beleszóróm a megmosott rizst, belekapargatom a vaníliarúd belsejét, hozzáadom a reszelt citromhéjat, sót, és addig kevergetem, amíg a rizsszemek megszívják magukat majdnem teljesen puhára.

Ekkor a 2 evőkanál cukrot elkeverem a pudingporral és kevés tejjel, a többi tejet pedig rögtön hozzáöntöm a rizshez. A pudingos keverékkel egy kicsit várok, majd azt is belekeverem. Most szórom bele az aszalt meggyet, és állandóan keverem, hogy le ne égjen.

Ha felforrt és be is sűrűsödött, lehúzom a tűzről, belekeverem az eper nagyobbik részét, díszítéshez hagyok pár szemet. Ezzel már nem főzöm tovább, átöntöm egy üvegtálba és hagyom teljesen kihűlni.

A habtejszínt a porcukorral keményre felverem, majd a hideg gyümölcsrizshez keverem. Most szórom bele a csokipasztillákat, és lehet is poharakba tölteni.

A tetejét díszítem azzal, ami van itthon: csoki, ostyarúd, eper, grillázs mogyoró, kandírozott narancshéj.

Ezek is érdekelhetnek

Friss