Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes-pórés rakott csirkemell

Hozzávalók

  • 80 dkg póréhagyma
  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 ek mustár
  • 1 csokor snidling
  • egész fekete bors

Elkészítés

    1. A pórét meghámozzuk, felkarikázzuk, és 8,5 dl forrásban lévő, sós vízben 8 percigfőzzük.
    2. Közben a csirkemelleket megmossuk, szárazratöröljük, és kissé kiklopfoljuk. Ahússzeletek mindkét oldalát aranyszínűrepirítjuk a felhevített olaj on, majd megsózzuk és megborsozzuk őket.
    3. A pórét leszűrjük, és félreteszünk 5 dl felfogott főzőlétvajat felforrósítjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet.Felöntjük a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetvesűrűre főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a pórét a mustárral együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
    4. A tejszínes mártást tűzálló tálba simítjuk, a hússzeleteketelrendezzük rajta, és a 175 fokos sütőben 10 percig sütjük. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.

      ALMÁS RÉTES SÜLT CSIRKEMELLEL >>> 

      RÁNTOTT TÖLTÖTT CSIRKEMELL BURGONYAKROKETTEL >>> 

      13 RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Szerintem rizs illik hozzá, de bulgurral is nagyon ízletes a sűrű, tejszínes szaft miatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin