Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes póréhagymaleves

Hozzávalók

  • 50 dkg póréhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 6 dl húslevesalaplé
  • 10 dkg felkockázott burgonya
  • 1 ek fehérborecet
  • 2 dl főzőtejszín
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg spenót
  • 1/2 tk őrölt kömény

Elkészítés

    1. A póré fehér részét vastagabb szeletekre vágjuk, és a felforrósított olajon kb. 2 percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
    2. A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük. Besűrítjük vele a levest, majd a tejszínnel dúsítjuk, és ízesítjük az ecettel, sóval és borssal. 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
    3. Megtisztítjuk a spenótot, majd a meleg levesbe tépkedjük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni. A köménnyel megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint más dominánsabb fűszerrel, például curryvel vagy rozmaringgal is ízesíthetjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin