Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes póréhagymaleves

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A póré fehér részét vastagabb szeletekre vágjuk, és a felforrósított olajon kb. 2 percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
  2. A burgonyát puhára főzzük, majd áttörjük. Besűrítjük vele a levest, majd a tejszínnel dúsítjuk, és ízesítjük az ecettel, sóval és borssal. 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
  3. Megtisztítjuk a spenótot, majd a meleg levesbe tépkedjük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni. A köménnyel megszórva tálaljuk.
Ízlés szerint más dominánsabb fűszerrel, például curryvel vagy rozmaringgal is ízesíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss