Elkészítés: A pórét és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy fazékban az olaj és a margarin keverékén párolni kezdjük. Megsózzuk és lefedjük, majd egy kis idő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is hozzáadjuk. Minden fűszerből 1-1 kanállal adunk hozzá, ételízesítőből ízlés szerint. A leveskockából elkészítjük a húslevest, öntünk egy keveset a zöldségekre, majd további kb. 5 percig hagyjuk párolódni. Ezután hozzáadjuk az 1 evőkanál liszttel és kevés vízzel kikevert főzőtejszínt is.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd a maradék húslevest is hozzáöntjük. 5-10 perc alatt összeforraljuk, és már tálalható is a levesünk.
Én olívaolajjal meglocsolt pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre