Elkészítés: Filéinket gyengéden kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd kedvenc fedeles serpenyőnkben felhevítjük a vaj felét, és szép pirosra sütjük rajta a szeleteket. Aláöntjük a pezsgőt, pár perc múlva a tejszínt, lefedjük, és puhára pároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a közben finomra vágott petrezselymet is.
Míg a hús párolódik, almáinkat vágjuk gerezdekre, magházukat távolítsuk el. Másik szép kis teflonunkban hevítsük fel a maradék vajat, és mérsékelt tűzön süssük meg az almagerezdeket.
Előmelegített tányéron, mártásával bevonva, a sült almagerezdekkel körítve tálaljuk. Külön tálkában adjunk mellé húslevesben párolt hagymás rizst, és ne feledkezzünk meg egy szép muscat ottonelről sem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre