Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-parmezános spárgaleves

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat közepes lángon felolvasztjuk egy fazékban. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tyúkhúslevest, a spárgát és a burgonyát. 10-15 percig főzzük, amíg a burgonya és a spárga meg nem puhul. A tűzröl lehúzva hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, válogassuk ki a spárgalándzsákat (a zsenge hegyeit), és tegyük félre. Végül a levest és a főtt zöldségeket átöntkük a turmixgépbe, és sima pürévé turmixoljuk.

Visszaöntük a levest a fazékba, még egyszer felforraljuk. A tűzről lehúzva habverővel hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, a spárgalándzsákat is beletesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezt a gyönyörű krémlevest ropogós kenyérkockákkal, snidlinggel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss