Olvaszd fel a vajat az olívaolajjal, pucold meg, aprítsd fel, majd párold üvegesre a hagymát!
Hámozd meg, majd vágd negyedekre a paradicsomot, dobd a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal, majd főzd addig, amíg a paradicsom megpuhul.
Öntsd hozzá az alaplevet és kézimixerrel turmixold el nagyon alaposan, majd tedd vissza a tűzre.
Amint elkezd forrni, öntsd bele a tejszínt, és jól keverd el. Ahogy elkezd bugyogni, húzd le a tűzről. Aki szeretne, tegyen bele a végén 1-0 evőkanál pestót és egy kis bazsalikomot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre