Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes palacsinta mogyorókrémmel

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8-9 db palacsintához:
  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 2 evőkanál szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 4-5 evőkanál mogyorókrém

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat egy tálba tesszük, majd kézi habverővel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, az ásványvizet, a vanília-aromát és egy csipet sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és simára keverjük. Keverés közben még hozzáadunk 1 evőkanál olajat is.

Ezután enyhén beolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A mascarponét simára keverjük a mogyorókrémmel, és a kisült palacsintákba töltjük.

Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek