Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes mogyorótorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 10-12 szeletes tortához:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 púpos evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 16 dkg mogyoró vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 púpos teákanál zselatin
  • 1 dl hideg víz
  • 4 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • pörkölt mogyoró apróra vágva

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, és három darab akkora lapot sütünk belőle, amekkora tortakarikánk van otthon (kb. 15-20 cm átmérőjű legyen).

A hideg tejszínt 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A zselatint a hideg vízben megáztatjuk, majd teljes olvadásig melegítjük. A maradék porcukrot, a mogyoróvajat és a meleg zselatint simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhab nagyobb részét. A maradék tejszínhabot majd a díszítéshez használjuk!

A tortakarikába helyezzük az egyik piskótalapot, majd elkenjük rajta a krém harmadát. Így rétegezzük tovább, végül megkenjük a tetejét a maradék krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Hogy könnyebb legyen a tortakarika eltávolítása, tálalás előtt egy éles késsel körbevágjuk a tortát. A maradék tejszínhabbal és a pörkölt mogyoróval díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss