Tejszínes mézes-krémes

default user icon
23 5/5
Tejszínes mézes-krémes

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 23 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 9 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 5 dl tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.

Megjegyzés

Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Esküszöm, hogy finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze gyönyörűen ellensúlyozza az édességét...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

nincs 2 évvel ezelőtt
Hany deka liszt es mez kell bele? Latom hogy mennyi kanal de nallunk sokkal kisebbek a kanalak es minden mas megvan adva grammban. koszi
Ország Tímea 5 évvel ezelőtt
Én a tésztával bénáztam egy sort, nekem kevés volt a tészta és több liszt is kellett, mint ami a receptben szerepel. A végeredmény persze tökéletes lett. Mindenkinek nagyon ízlett... Ezt a sütit csak ajánlani lehet. Szóval megérte a fáradtságot:)
Varga Mónika 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam, többszörösen is elszúrtam (pl.: a puding túl híg lett - nem főztem elég sűrűre és ami sose fordult még elő velem a tejszínhab nem verődött fel normálisan), de sikeresen korrigáltam a hibákat és még így is azt hitték, hogy vett sütit vittem :) Szóval nagy sikerem volt vele, gyorsan elkapkodták a vendégek :) Köszi a receptet, mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem másodjára már nem bénázok :)
Sujtó Mariann 5 évvel ezelőtt
Már rájöttem mi volt a baj! Túl sok lisztet raktam bele és azért nem állt össze! Még több lisztet kellett volna \"rázni\" a kanálról! De egy kis margarinnal és tejföllel tudtam rajta segíteni, hogy nem kelljen kidobni!
Sujtó Mariann 5 évvel ezelőtt
Nem tudom mit rontottam el, de nekem nem áll össze a tészta. Egyszer pedig már megsütöttem és tökéletes volt! Tegyek még bele egy kis vajat hogy összetartsa? Segítsetek!
acsnemaria 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Már többször is elkészítettem és HULALA tejszínt használok hozzá, nekem azzal lett a legjobb.
Tóth Szilvia 6 évvel ezelőtt
Megsütöttem, és arattam vele. Nagyon fincsi, köszi !
Kőrösiné Ági 6 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom, már megsütöttem egy párszor!
Reni 7 évvel ezelőtt
Isteni!
Fejes Németh Krisztina 7 évvel ezelőtt
Nem kaptam értesítést a hozzászólásokról, vajon miért? Pocakpanni, bár erin már nagyjából leírta, szóval nem kell bele cukor, én sima habtejszínt használok hozzá, géppel felverem és ennyi. Az erin féle tejszínkészítést én nem gyakorlom, csak simán, egyszerűen és így is jó lesz. :)

Hasonló Receptek

Magazin