Tejszínes meggyleves hidegen

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg kimagozott friss meggy
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • 2-3 citromkarika
  • 1-2 evőkanál cukor (a meggy ízétől függően)
  • étkezési keményítő
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A kimagozott meggyet felteszem egy lábosban annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadom a cukrot, a citromkarikákat és a szegfűszeget, fahéjat. Felforralom.

    Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a tejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.

    A mosogató egyik táljába hideg vizet engedek, ebbe állítom a lábast, hogy gyorsabban hűljön, hisz már mindenki várja, hogy tálaljam. Így lehűtve is nagyon üdítő leves, de én igazán másnap, a hűtőből kivéve imádom. Tálaláskor kevés tejszínhabot adhatunk bele.

Megjegyzés

Itt a meggyszezon, érdemes kipróbálni, megkóstolni. Nálunk nagy kedvenc. Hasonló módon más idénygyümölcsből is készíthetünk finom gyümölcsleveseket. Van aki liszttel, pudingporral sűríti, nálunk ez a keményítős változat az igazi.

Télen befőttből vagy fagyasztott meggyből is összedobhatjuk, de minek télen a hideg leves? Jó étvágyat, Nani.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tetézi Éva 5 évvel ezelőtt
Így nagyon savanyú lett, egy rakat cukrot tettem még bele... (Pedig még a sót le is hagytam, ami a nagyon édes ízhatást lágyította volna...) Azért köszi az egyszerű receptet!
Rozsnyai Gabriella 6 évvel ezelőtt
Üdv! Mindenfajta gyümölcsleveshez a csipet só fontos elem, mert a \"nagyon édes\" ízhatást lágyítja.
Fülöp Sándor 6 évvel ezelőtt
Hali! Persze, mert felétek most is szinte tél van, Te most is a forraltbort iszod! :-))). Üdv, Nani.
Robi 6 évvel ezelőtt
Hy! Télen valóban maradjunk a forralt bornál, akkor az az igazi! Nord.

Hasonló Receptek

Magazin