Elkészítés: A kimagozott meggyet felteszem egy lábosban annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadom a cukrot, a citromkarikákat és a szegfűszeget, fahéjat. Felforralom.
Két-három percig hagyom forrni, közben a tejet csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, ezzel sűrítem (habarom) be a levest. Legvégén belecsurgatom a tejszínt, már nem forralom, csak összefőzöm.
A mosogató egyik táljába hideg vizet engedek, ebbe állítom a lábast, hogy gyorsabban hűljön, hisz már mindenki várja, hogy tálaljam. Így lehűtve is nagyon üdítő leves, de én igazán másnap, a hűtőből kivéve imádom. Tálaláskor kevés tejszínhabot adhatunk bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre