Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mandarinos sárgarépakrémleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért daraboljuk, a répát megpucoljuk, majd kb 2 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztjuk, és ebben megdinszteljük a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és fűszerezzük.
  3. Amíg a répa fő, lereszeljük a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedjük.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedünk néhányat, a többit botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszatesszük a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, és kb. 3 db gyümölcs húsát. Felrottyantjuk a levest.

Megjegyzés

A gyömbér és a szerecsendió csodásan harmonizál a sárgarépa édességével, és a mandarin édes-savanyú ízével, a bors pedig pikánssá teszi a levest. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss